KL bakker op om anbefaling til psykiatriplan: Forældre til børn i mistrivsel skal fremover kun henvende sig ét sted

Der er klar opbakning fra KL til den del af Sundhedsstyrelsens anbefaling til psykiatriplanen, der handler om at etablere én, fælles indgang til den videre hjælp i systemet, hvis man har et barn, der mistrives. Men KL vil stå fast på, at hjælpen, man får i tilbuddet, fortsat skal kunne variere fra kommune til kommune.

Det vil være "rimelig genialt", hvis der etableres ét sted i alle kommuner, hvor forældre til børn i mistrivsel kan henvende sig og få afklaret, hvilken hjælp deres barn har behov for, lyder det fra formand i KL's socialudvalg, Ulrik Wilbek (V).
Det vil være "rimelig genialt", hvis der etableres ét sted i alle kommuner, hvor forældre til børn i mistrivsel kan henvende sig og få afklaret, hvilken hjælp deres barn har behov for, lyder det fra formand i KL's socialudvalg, Ulrik Wilbek (V).Foto: René Schütze/Fotograf René Schütze/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Skal man gå til lægen, læreren eller psykologerne i PPR, hvis ens barn viser tegn på mistrivsel?

For mange forældre løber ifølge Sundhedsstyrelsen lige nu panden mod muren i forsøget på at svare på det spørgsmål, og det betyder, at der går for lang tid inden børnene og deres familier får den fornødne hjælp.

Men det skal være slut med forvirringen.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00