Minister klar med plan for evaluering af pædagoguddannelsen

TRETRINSRAKET: Evalueringen deles op i fire dele, der blandt andet skal granske fagligheden og praktikdelen på uddannelsen. Når evalueringen er færdig, skal Folketingets partier drøfte evalueringen med henblik på en fremtidig kvalitetsplan for uddannelsen.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

For at vi sætter ind de rigtige steder og ikke ødelægger de ting, der i dag fungerer, skal vi have solid grund under fødderne. Det kræver ny viden. Og det kræver, at vi lytter til alle dem, der uddanner og beskæftiger landets mange tusinde pædagoger.

Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Uddannelses- og forskningsminister

Torsdag eftermiddag løftede uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) sløret for, hvordan den længe ventede evaluering af pædagoguddannelsen skal foregå.

Ministeren sætter gang i et såkaldt evalueringsprogram, der frem til næste forår skal kigge uddannelsen efter i sømmene. Evalueringen deles op i fire dele. Først og fremmest skal det faglige niveau, praktikdelen og studiemiljøet granskes. Dernæst skal det også undersøges, hvilke fremtidige kompetencer man som pædagog skal have med i sin faglige rygsæk.

"Fremtidens pædagoger skal være endnu bedre rustet til arbejdet med vores børn, unge og udsatte. Derfor skal de have rygsækken fyldt med den nyeste pædagogiske viden og de bedste værktøjer. For at vi sætter ind de rigtige steder og ikke ødelægger de ting, der i dag fungerer, skal vi have solid grund under fødderne. Det kræver ny viden," siger Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024