Nyt projekt vil hjælpe anbragte unge skabe netværk

Egmontfonden går sammen med en række sociale interesseorganisationer om et projekt, der skal være en håndsrækning til anbragte unge. De skal hjælpes til at skabe netværk og relationer. 

De Anbragtes Vilkår bidrage til projektet med unge erfaringseksperter, der selv har været anbragt, fortæller formand David Adrian Pedersen.
De Anbragtes Vilkår bidrage til projektet med unge erfaringseksperter, der selv har været anbragt, fortæller formand David Adrian Pedersen.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Mens de fleste børn og unge kan få hjælp fra baglandet, er det ofte sværere for unge anbragt uden for hjemmet at skabe et solidt netværk.

Socialt Udviklingscenter oplyser i en pressemeddelelse, at de i samarbejde med Egmontfonden og en række sociale interesseorganisationer har iværksat et treårigt projekt, der skal give anbragte børn og unge redskaber til at skabe nære relationer og opbygge et netværk.

Projektet skal ledes af Socialt Udviklingscenter i samarbejde med foreningen Livsværk, De Anbragtes Vilkår, KFUMs Sociale Arbejde og Jysk Børneforsorg/Fredehjem. Formålet er at afprøve indsatser og redskaber på seks opholdssteder for børn og unge i alderen 12 til 22 år. Herefter er målet, at de bedste tiltag skal implementeres bredere.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00