Partier åbner for at finde flere penge til forskning i fritidspædagogik

En bred vifte af partier er enige om at diskutere muligheden for at finde flere penge til forskning i fritidspædagogik i forbindelse med forhandlingerne om forskningsreserven. Radikale mener, at der bør findes 50 millioner kroner til at fremme forskningen i fritidspædagogikken ved efterårets forhandlinger.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der findes for lidt viden og forskning om børns hverdag i SFO’er og klubber, og derfor er flere partier klar til at styrke forskningen i fritidspædagogikken.

Det kom frem ved en debat i Folketingssalen torsdag, hvor en bred vifte af partier fremlagde en vedtagelsestekst, hvori de er enige om at diskutere muligheden for at finde flere penge til forskning i fritidspædagogikken ved efterårets forhandlinger om forskningsreserven.

”Vi forsker simpelthen så lidt i fritidspædagogikken, og det står i skærende kontrast til, at børn og unge tumler med mistrivsel som aldrig før. Derfor er mit håb, at vi kan styrke forskningen, fordi det i sig selv er med til at udvikle fritidspædagogikken, at vi bliver klogere på den,” siger Radikales børneordfører, Lotte Rod, der havde taget initiativ til debatten.

0:000:00