Regeringen overvejer at gøre det sværere at afbryde anbringelser

BØRN: Anbringelsessystemet skal ifølge regeringen vægte børnenes retssikkerhed højere end forældrenes, og derfor pønser regeringen på at gøre det sværere at afbryde eller ændre anbringelser. Redskaberne findes allerede, men bruges ikke, ifølge forsker.

Mette Frederiksen brugte starten af det nye år på et timelangt besøg på Josephine Schneiders Børnehjem i København, hvor hun uddybede nogle af ambitionerne på anbringelsesområdet fra nytårstalen.
Mette Frederiksen brugte starten af det nye år på et timelangt besøg på Josephine Schneiders Børnehjem i København, hvor hun uddybede nogle af ambitionerne på anbringelsesområdet fra nytårstalen.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Når regeringen til regeringsseminaret 13. januar fremlægger nogle af sine satsningsområder for det nye år, kan en af forslagene på det socialpolitiske område blive, at der skal etableres et mere ultimativt anbringelsessystem, der gør det sværere at afbryde en anbringelse.

Det forklarer statsminister Mette Frederiksen til Altinget i forbindelse med et pressemøde i sidste uge på Josephine Schneiders Børnehjem i København.

"Det er noget af det, vi sidder og kigger på nu. Der er en risiko for, at man kommer til at vægte forældrenes retssikkerhed over børnenes retssikkerhed i forbindelse med anbringelser. Der er jeg meget optaget af, at vi får det vendt rundt, så det er børnenes retssikkerhed først og fremmest," siger Mette Frederiksen.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00