Røde og blå partier jubler over nye anbefalinger til at skabe en bedre pædagoguddannelse

Reformkommissionen anbefaler, at man styrker pædagoguddannelsen, og det høster ros fra både røde og blå partier. "Ingen kan være modstandere af anbefalingerne," lyder det fra Liberal Alliance.

Der vil mangle 14.000 pædagoger i 2030, viser analyse fra 2021. "Folk skal storme dertil, for vi har virkelig brug for dem," siger uddannelse- og forskningsordfører for Konservative, Lise Bertelsen.
Der vil mangle 14.000 pædagoger i 2030, viser analyse fra 2021. "Folk skal storme dertil, for vi har virkelig brug for dem," siger uddannelse- og forskningsordfører for Konservative, Lise Bertelsen.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Reformkommissionen har fuldstændig ret, når den anbefaler, at pædagoguddannelsen har brug for at blive forbedret. 

Det mener SF, Liberal Alliance og Konservative, efter at økonomiprofessor Nina Smith og resten af kommissionen fremlagde nye anbefalinger til det danske uddannelsessystem i sidste uge.

”Vi har råbt højt om det her i lang tid. Jeg er rigtig glad for, at endnu flere melder sig i koret, da det er en meget akut opgave,” siger Sofie Lippert, uddannelse- og forskningsordfører for SF. 

0:000:00