S vil forbedre muligheden for sorgorlov til forældre, der mister et barn

IDÉ: Et forslag om at give forældre, der mister deres barn, mulighed for 6 måneders orlov til at bearbejde sorgen uden krav fra jobcentret, får positive ord med på vejen fra S. V er også positiv og vil finansiere forbedringerne med penge fra satspuljereserven.

"Jeg og
regeringen vil være med til at se på, hvordan de her mennesker får mere fred og
ro og en større hjælp, end de får i dag,” siger Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen. S vil dog ikke stemme for borgerforslaget i dets nuværende form. 
"Jeg og regeringen vil være med til at se på, hvordan de her mennesker får mere fred og ro og en større hjælp, end de får i dag,” siger Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen. S vil dog ikke stemme for borgerforslaget i dets nuværende form. Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Vi vil forbedre forholdene for de her mennesker, men præcis med hvilken model, og hvordan det skal finansieres, kan vi ikke sige noget om.

Leif Lahn Jensen
Beskæftigelsesordfører, Socialdemokratiet
Fakta
Sådan lyder borgerforslaget
"
Man skal have retten til at få sorgorlov på minimum 6 måneder, efter at man har mistet et barn 0-18 år. Uanset årsag. Det skal gælde begge forældre. Altså uden at man skal til samtaler med en socialrådgiver eller møde op på jobcenter. Det er i dag kun muligt at få sorgorlov, hvis barnet er dødt ved fødslen eller dør i de først 7 leve måneder."

Kilde: Borgerforslag.dk, ID: FT-03818

”Vi har så meget sympati for forslaget, at vi sagtens kan se, at der er nogle ting, der skal ændres.”

Sådan lyder dommen fra Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, over et borgerforslag, der vil give forældre, der mister et barn, ret til sorgorlov i et halvt år.

Socialdemokratiet vil dog ikke stemme for forslaget, når det første gang behandles i folketingssalen tirsdag.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00