Samråd om Barnets Lov handlede om alt andet end børnene

Forvirrende, ærgerlig, rodet og specielt. Sådan blev forløbet i aftalekredsen bag Barnets Lov beskrevet på et samråd tirsdag. Det var et samråd, som handlede mere om proces end om børnene. Se sammenklip i videoen.

Mads Outzen

Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet trak sig ud af aftalen bag Barnets Lov i starten af maj. De tre partier stod sammen med Danmarksdemokraterne bag tirsdags samrådsspørgsmål.

Der var stillet en meget lang række spørgsmål til samrådet. Helt fra hvorvidt kommunerne overholder loven til trusler om at smide partier ud af aftalen, hvis de stillede ændringsforslag. Og især det sidste skulle blive samrådets helt centrale emne. 

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) argumenterede for, at der findes et formelt system, og så er der en ”forligstraditionen”, som dikterer, at stiller man et ændringsforslag til aftaler, man selv er en del af, så udgår man automatisk af aftalekredsen. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024