Ugens målinger: Borgerlig medvind

Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om borgerlig fremgang på landsplan, tvivlende kommunalvælgere og en troværdig S-leder.

Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen ser i følge de nyeste målinger ud til at være skulder mod skulder i opløbet om vælgernes gunst.
Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen ser i følge de nyeste målinger ud til at være skulder mod skulder i opløbet om vælgernes gunst.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Simon Friis Date

Blå blok haler ind
Ifølge en ny måling foretaget af Norstat for Altinget er der nu dødt løb mellem rød og blå blok, og dermed oplever de borgerlige partier et foreløbigt højdepunkt i en udvikling, som har stået på siden årsskiftet. Rød blok står til 49,7 procent af stemmerne, mens blå blok får 48,7 procent, og den føring er altså inden for den almindelige usikkerhed, der er forbundet med meningsmålinger af denne type. 

Blå bloks fremgang skyldes ifølge Altingets politiske kommentator Erik Holstein, at de seneste måneders debat om burkaer og bandekriminalitet har passet godt til de borgerlige partier og mindre godt til oppositionen.

”Det er ikke lige en dagsorden, der passer venstrefløjen – og partier som SF, Radikale og Alternativet går alle tilbage,” siger Erik Holstein.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00