Anmeldelse af 
Erik Holstein

Jeg kendte kun Villy fra medierne

INTERVIEW: Gerda Kristensen fik produceret sin biografi om Villy Søvndal på rekordtid, selvom hun aldrig tidligere havde mødt ham.
Efter Gerda Kristensen var gået i gang, kom der fem andre henvendelser fra forlag, der alle ønskede at lave en biografi om Villy Søvndal.
Efter Gerda Kristensen var gået i gang, kom der fem andre henvendelser fra forlag, der alle ønskede at lave en biografi om Villy Søvndal.Foto: sohn.dk
Erik Holstein

Det var helt vildt svært at sætte et punktum, for der var næsten ikke en eneste radioavis i den periode uden nyheder om Villy.

Gerda Kristensen
Journalist og forfatter

"Det var en lidt speciel situation at gå i gang med en biografi om en mand, jeg ikke havde mødt før. For jeg kendte kun Villy fra medierne. Hele forløbet har været sjovt - men også lidt hårdt. For jeg havde kun et par måneder til selve skrivefasen."

Sådan opsummerer journalist Gerda Kristensen sine erfaringer med biografien "Villys Verden". Hun har en lang journalistisk karriere bag sig, lige fra tiden som Christiansborg-reporter på Land og Folk i begyndelsen af 1980'erne til stillingerne som kommunikationschef i HK og Danmarks Radio i 1990'erne. Senest har hun arbejdet fem år i DR's dokumentargruppe. Men biografien om SF-formanden er hendes første bog.    

Det var SF's gruppeformand Ole Sohn, der foreslog Gerda Kristensen at lave bogen. De to kender hinanden tilbage fra Land og Folk-tiden. Sohn har sit eget forlag, hvor han blandt andet har udgivet bøger om Venstre-mændene Christian Mejdahl og Claus Hjort Frederiksen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00