Om  
Anders Samuelsen

Samuelsen vil udpege verdens første digitaliseringsambassadør

Udenrigsminister Anders Samuelsen fra Liberal Alliance annoncerer, at Danmark bliver det første land i verden, som udpeger en digitaliseringsambassadør. 

Kristian Tolbøll

Udenrigsminister Anders Samuelsen ønsker, at Danmark fremover ved forhandlinger på den internationale diplomati-scene, skal kunne sikre dialog og samarbejde med internationale digitale aktører, såsom virksomhederne Google, IBM, Apple og Microsoft. Det er den rolle, som en ny dansk digitaliseringsambassadør skal være med til at udfylde. 

Det skriver Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Anders Samuelsens annoncering af verdens første digitaliserings-ambassadør, blev præsenteret på en konference om fremtidens udenrigstjeneste, som blev afholdt i Udenrigsministeriet. 
 
”Danmark skal være på forkant af den teknologiske udvikling. Og den teknologiske udvikling har så stor indvirkning på vores samfund, at det også bliver udenrigspolitik. Derfor har jeg besluttet at annoncere en digitaliseringsambassadør”, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Der var omkring 200 fremmødte fra bl.a. det danske erhvervsliv, andre udenrigstjenester og forskningsmiljøer til Udenrigsministeriets konference.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00