Analyse af 
Erik Holstein

Arbejderpartier eller stakkelpartier

ANALYSE: Carina-sagen er en trussel mod SF's strategi om at være et parti for den almindelige lønmodtager - og ikke kun for de fattigste. Derfor har både S og SF reageret prompte, og sagen vil afgørende styrke de kræfter på venstrefløjen, der ønsker en stærkere sammenhæng mellem ret og pligt.
For strategerne i S og SF er det katastrofalt, hvis de to partier bliver opfattet som nogle, der vil hæve overførselsindkomsterne uden at stille krav til gengæld.
For strategerne i S og SF er det katastrofalt, hvis de to partier bliver opfattet som nogle, der vil hæve overførselsindkomsterne uden at stille krav til gengæld.Foto: colourbox.com
Erik Holstein

Thorning understregede igen og igen, at man ikke bare kan vælge kontanthjælp frem for et arbejde. Den ledige skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet til gengæld for en anstændig ydelse.
Dét er hele grundlaget for kontrakten. Derfor kan regeringen ikke leve med nye eksempler på ledige, der undslår sig et job - uden der bliver sanktioneret.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget|Christiansborg

Intet under at den sag ryddede bordet i flere dage.

Ikke alene har underholdningsværdien været helt i top med en politisk letvægter, der mod alle odds får et lucky punch ind og smadrer sin modstander. Konflikten er tilmed principiel politisk og moralsk, en sag der bliver diskuteret i enhver skurvogn, og en sag, der kan flytte hele divisioner af vælgerne direkte over i fjendens lejr.

"Fattig-Carina" har overtrumfet alle andre nok så generende sager for regeringen. Selvfølgelig var det irriterende for Thorning (S) at diskutere erhvervsminister Ole Sohns (SF) fortid på det første pressemøde efter finanslovsforhandlingerne. Men det politiske indhold i sagen er ufarligt og uaktuelt.

Carina-sagen derimod vil kaste lange skygger, om end tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) de seneste dage har været så venlig at overtage scenen. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00