Danskerne tror ikke på S-SF's skatteløfter

TROVÆRDIGHED: Et flertal af danskerne tror ikke på Socialdemokraternes og SF's løfter om, at de ikke vil hæve skatterne mere end det, de allerede har bebudet i "Fair Forandring".
Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal har lovet ikke at hæve skatterne mere, end de allerede har bebudet i skatteudspillet "Fair Forandring". Det eneste problem er, at vælgerne ikke tror på dem.
Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal har lovet ikke at hæve skatterne mere, end de allerede har bebudet i skatteudspillet "Fair Forandring". Det eneste problem er, at vælgerne ikke tror på dem. Foto: Kristian Aaskov Nielsen / Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Jeg har hele tiden syntes, det var en dårlig idé at fremlægge et program og så bare sige, at det er det, der bliver gennemført. Det giver ikke nogen særlig troværdighed.

Niels Helveg Petersen (R)
Skatteordfører

Et flertal af danskerne har ikke tillid til Socialdemokraternes og SF's løfter på det skattepolitiske område.

En ny meningsmåling, A&B Analyse har udarbejdet for Altinget | Skat, viser således i dag, at næsten 55 pct. af danskerne forventer, at en socialdemokratisk ledet regering vil hæve skatterne mere, end de har bebudet. 37 pct. har tillid til venstrefløjens skatteudmeldinger, mens 8,2 pct. ikke ved, hvad de skal svare.

"Hverken mere eller mindre"
Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt og SF's formand Villy Søvndal garanterede ved fremlæggelsen af det fælles skatteudspil "Fair Forandring" i august 2009, som indeholder skattestigninger for op mod 20 mia. kr., at udspillet vil blive det endelige skattepolitiske grundlag for en ny regering, og at det vil blive gennemført "hverken mere eller mindre".

Dokumentation

DET SAGDE DANSKERNE:

Spørgsmål:  

"Socialdemokraterne siger, at de ikke vil foreslå yderligere skattestigninger ud over dem, de har fremlagt i skatteudspillet "Fair Forandring", hvis de kommer i regering. Har du tillid til det løfte?"

Svar:

Ja 36,9 
Nej 54,9 
Ved ikke 8,2 

 EL SF S R LA K DF 
Ja 46,959,279,5 50,0 30,0 1,73,8 6,2 
Nej 31,3 25,7 12,3 35,7 70,0 95,4 92,3 86,7 
Ved ikke 21,915,0 8,2 14,3 0,0 2,9

3,8 

7,0

Undersøgelsen er udført af A&B Analyse for Altinget i april 2010. Den er lavet på nettet, og der er blevet spurgt i alt 1366 repræsentativt udvalgte danskere.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00