Eks-MEP'er: Vi blev glemt

EU-ENSOMHED: Tiden som medlem af Europa-Parlamentet kan være præget af forfærdelig ensomhed, fortæller to tidligere danske MEP'er.
Det var en stor frustration for europaparlamentarikerne Eva Kjer Hansen (V) (bill.) og Pernille Frahm (SF), at interessen for EU-stoffet var så lille i Danmark.
Det var en stor frustration for europaparlamentarikerne Eva Kjer Hansen (V) (bill.) og Pernille Frahm (SF), at interessen for EU-stoffet var så lille i Danmark.Foto: fvm.dk
Niels Th. DahlMorten Øyen

Og når jeg siger ingen, mener jeg ingen: Ingen i partiet, ingen i pressen, ingen i det EU-begejstrede lag, ingen i det EU-kritiske lag, ingen venner, ingen bekendte. Det var meget ensomme år.

Pernille Frahm (SF)
Tidl. medlem af Europa-Parlamentet

De troede, de skulle ind i magtens centrum, og at de nu omsider skulle bringe EU-politikken frem i forreste linje i den danske debat.

Men virkeligheden vandt hurtigt over drømmene for både Pernille Frahm (SF) og Eva Kjer Hansen (V), da de i 1990'erne begge blev valgt til Europa-Parlamentet. De måtte hurtigt indse, at de snarere var kommet helt ud i periferien, hvor stort set ingen interesserede sig for dem, fortæller de i dag til Altinget.dk.

"Det var fuldstændig som at sidde på månebase Alpha i fem år, og det kom virkelig meget bag på mig. Dengang var der faktisk endnu mere debat om EU, end der er nu, men selv om jeg sad midt i det, var der ikke en sjæl, der gad interessere sig for mig. Og når jeg siger ingen, mener jeg ingen: Ingen i partiet, ingen i pressen, ingen i det EU-begejstrede lag, ingen i det EU-kritiske lag, ingen venner, ingen bekendte. Det var meget ensomme år," siger Pernille Frahm, der sad i Parlamentet fra 1999 til 2004.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00