Analyse af 
Erik Holstein

Enhedslisten mister stribevis af profiler

ANALYSE: Næste valg bliver et sats for Enhedslisten, der kan miste seks profiler på en gang. Partiets pragmatikere er presset af Socialdemokratiets kontante udlændingepolitik, men man skal ikke overvurdere de krigeriske røster i Enhedslistens hovedbestyrelse.

Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen er ret forskellige som personer, og det er langt fra sikkert, at&nbsp;Skipper kan appellere lige så bredt som forgængeren.<br>
Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen er ret forskellige som personer, og det er langt fra sikkert, at Skipper kan appellere lige så bredt som forgængeren.
Foto: /ritzau/Sophia Juliane Lydolph
Erik Holstein

De røde linjer er ikke tomme trusler, men indtil videre har den revolutionære venstrefløj i Danmark vist sig at være mere realpolitisk end den liberalistiske højrefløj.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Selv for Enhedslisten er udskiftningen i den høje ende.

En ting er at sige farvel til den absolutte superstar, Johanne Schmidt-Nielsen. Den slags er Enhedslisten vant til på grund af partiets rotationsprincip.

Men når en hel stjernerække af de absolut mest profilerede folketingsmedlemmer går samme vej, begynder det at blive svært.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024