Et spørgsmål om tillid

KOMMENTAR: Statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) kontrakt med vælgerne er annulleret. De tror ikke længere på ham.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har i flere år advaret mod, at en skattereform vil betyde øgede skatter. Lige indtil han fremlagde sin egen.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har i flere år advaret mod, at en skattereform vil betyde øgede skatter. Lige indtil han fremlagde sin egen. Foto: Rasmus Flindt/Altinget.dk

Værre er det dog for statsministeren og VK-regeringen, at det måske heller ikke vil være så underligt, hvis vælgerne forud for næste valg ikke uden videre tror på regeringens valgløfter.

Niels Th. Dahl
Journalist, Altinget | Christiansborg

Af Niels Th. Dahl,
Journalist, Altinget | Christiansborg 

Tillid er en uhyggeligt flygtig størrelse. Den kan tage år at bygge op, men kan forsvinde som dug for solen på en enkelt dag.

Bare spørg tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) om det. Selv om han havde været statsminister i næsten ni år, havde vundet to folketingsvalg og regerede et Danmark, der oplevede stor økonomisk vækst og fremgang, blev han hårdt og brutalt fældet af vælgerne i 2001.

Dokumentation

SAGT AF FOGH OM EN SKATTEREFORM:

"Den slags narrespil, hvor man lusker med skatten ved bare at flytte skattebyrden fra den ene lomme over i den anden. Det er jo ikke en reel lettelse af beskatningen. Jeg tror såmænd, at det, folk kigger på, det er, hvad er der tilbage, når det hele er betalt. Nej, det er der ikke noget perspektiv i, bare at lave sådan nogle omlægninger. Politikerne har også en vane med at tage sig betalt for ulejligheden med bare at flytte fra den ene lomme til den anden lomme, så det ender altid med at bliver dyrere."

Tale på Venstres landsmøde 2005

"Skattestoppet er ikke til hinder for at sænke skatterne, hvor der er behov for det. Det eneste, skattestoppet forhindrer, er, at man kan lave fiksfakserier ved at flytte skattebyrden fra den ene lomme til den anden."

Ritzau, marts 2007

"Det skal være ærlige skattelettelser. Vi vil ikke fuppe ved at tage fra den ene lomme og give til den anden. Skattelettelser kommer, når der er økonomisk råderum til det."

Ritzau, maj 2007


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00