Hvis Bent bliver til Carl

ANALYSE: Med en markant tilbagegang i rød blok til regionsvalget er der stor sandsynlighed for, at Venstres næstformand Carl Holst fremover skal tegne Danske Regioner. Det scenario bliver imødeset med bæven i regeringen.

Region Syddanmarks formand, Carl Holst (V), er blevet en særdeles magtfuld næstformand i Danske Regioner siden, han fik posten efter seneste regionsrådsvalg.
Region Syddanmarks formand, Carl Holst (V), er blevet en særdeles magtfuld næstformand i Danske Regioner siden, han fik posten efter seneste regionsrådsvalg.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Bestyrelsen i Danske Regioner

De 17 pladser i bestyrelsen fordeles efter, hvor mange stemmer partierne har fået i alle regioner. Bestyrelsen vælger derefter formand.

  • S, SF har 9 pladser
  • V, K, O har 8 pladser.
Danske Regioner er interesse- og forhandlingsorganisation for de fem regioner, som KL er for kommunerne.

 

En af Lars Løkkes nærmeste allierede som formand for Danske Regioner. Det kan blive scenariet, hvis blå bloks nuværende fremgang i meningsmålinger smitter af på regionsvalget.

Det er den 17 mand store nyvalgte bestyrelse i Danske Regioner, som efter valget vælger formanden. Med den nuværende sammensætning skal blå blok kun have et ekstra medlem af bestyrelsen for, at Carl Holst kan rykke fra næstformandsposten til formandsposten.

I regeringen er det ikke nogen ønskedrøm. Tabet af formandsposten vil være en blivende og tydelig påmindelse om Socialdemokraternes og SF's tilbagegang.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00