Ingen grund til private forsikringer

NYHED: Ingen af sundhedsordførerne har en privat sundhedsforsikring. Befolkningen mener ellers, at forsikring sikrer hurtig behandling.

Vi har jo udvidet det frie sygehusvalg, så alle har ret til behandling inden for en måned. Derfor kan jeg ikke se nogen grund til at have en forsikring. Men det er selvfølgelig op til den enkelte.

Birgitte Josefsen
Medlem af Sundhedsudvalget for Venstre
Fakta

Er det et problem med private sundhedsforsikringer?

Ja, de er usolidariske 22 pct.
Nej, de sikrer hurtigere operationer 64 pct.
Ved ikke 14 pct.

I alt er 1010 repræsentativt udvalgte danskere blevet spurgt. Meningsmålingen er lavet af A&B analyse for Altinget.dk


Kilde: A&B Analyse
Mens danskerne hamstrer sundhedsforsikringer som aldrig før, har forsikringsselskaberne måttet gå tomhændet fra politikerne. Sundhedsordførerne i Folketinget ser ingen grund til at tegne en privat sundhedsforsikring.

Heller ikke Lars har forsikring
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har så meget tiltro til det offentlige sundhedsvæsen, at heller ikke han har skrevet under på en privat forsikring. Men han ser dog positivt på forsikringerne, modsat sin socialdemokratiske modstander, der mener, at danskernes positive holdning skyldes sundhedsvæsnets dårlige ry.

"Folk har mistet tilliden til det danske sundhedsvæsen. De er mere utrygge, selvom Lars Løkke mener, at det er bedre end nogensinde før," siger Jens Peter Vernersen, der heller ikke ejer en sundhedsforsikring.

S vil ikke forbyde forsikringerne, selvom ordføreren mener, at det er særdeles ærgerligt, at folk føler, at de selv skal betale.

Brug det frie sygehusvalg
Hos Venstre er medlem af sundhedsudvalget Birgitte Josefsen heller ikke videre begejstret for forsikringerne:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00