Josephine Fock vandt en uriaspost

ANALYSE: Der er alvorlig risiko for, at Alternativet nedsmelter i interne spændinger efter en dramatisk valgkamp om lederposten. Opgøret afslørede store politiske forskelle og personlige modsætninger i det kriseramte parti.

Han er normalt selve inkarnationen af positiv tænkning, og ved proklamationen af sin afgang som leder afviste han alle forestillinger om en krise i Alternativet. Men efter valget af Josephine Fock som ny leder ville Uffe Elbæk ikke længere afvise risikoen for en fløjkrig i partiet.

Det kunne han også dårligt gøre, for kampen om lederposten endte med at blive en giftig affære. Partiet, der dyrker den gode tone og taler højstemt om en ny politisk kultur, præsterede en valgkamp, der snarere leder tankerne hen på 'House of Cards'. 

I valgkampen blev Josephine Fock beskrevet som "ubehagelig og manipulerende" af en tidligere medarbejder, der "ikke havde haft en eneste god oplevelse med hende". Kritikken af Fock blev bakket op af partiets tidligere folketingsmedlem Ulla Sandbæk. 

Login