Kommunalreform skaber splid i S

Gitte Madsen

Rapporten er alt for detaljeret og den ligger for langt væk fra den brede kommunemodel. Hele undervisningsområdet skal efter min mening ligge i de mere levedygtige storkommuner, og på sundhedsområdet skal der være meget mere fokus på de lokale sundhedshuse, som S spillede ud med så sent som i går.

Bo Sandberg (S)
Formand for Socialdemokraterne i København
Trods mere end et års intenst arbejde er det ikke lykkedes for Socialdemokratiet at samle partiets fløje om fælles linje i forhold til en kommunalreform.

En arbejdsgruppe under kommunalordfører Ole Stavads ledelse, der netop har lagt sidste hånd på en 14 sider lang rapport, er åben for, at de kommende regioner ikke kun skal stå centralt på sundheds- og trafikområdet, men også på miljøområdet, det sociale område og i forhold til landets ungdomsuddannelser.

Arbejdsgruppen har dog ikke kunnet nå til enighed rundt om hele bordet, og derfor har tre markante borgmestre i god tråd med Strukturkommisionens stil besluttet at forfatte en mindretalsudtalelse.

Københavns overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, Herlevs borgmester Kjeld Hansen og borgmester i Broager, Jørn Lehmann Petersen efterlyser hermed bl.a. præciseringer, der skal slå fast, at de kommende storkommuner skal spille en langt større rolle i bl.a. specialundervisningen, det sociale område, beskæftigelsesområdet og i sundhedssektoren.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00