Kramer mindes Ammundsen

Altinget.dk har modtaget Københavns overborgmester Jens Kramer Mikkelsens (S) mindeord over tidligere miljøborgmester Charlotte Ammundsen (SF), der døde forleden, 56 år gammel.
Det blev til tyve år på Københavns Rådhus. Og af dem var Charlotte Ammundsen borgmester i de 16 år. Charlotte Ammundsens store politiske indsats blev ydet på miljøområdet, hvor hun som miljøborgmester blev en af de – om ikke den – mest indflydelsesrige SF-politiker i Danmark.

Hun ville gøre København til en mønsterkommune på miljøet. Det var en stor opgave at tage på sig. Men ikke mindst på grund af sin store arbejdsindsats og målbevidsthed kom hun meget langt mod dette mål, og en lang række af de politiske dagsordener, Charlotte Ammundsen satte gennem sin borgmestertid, tegner stadig linjen i Københavns Kommunes politik på området.

Det var gode arbejdsår, vi fik sammen. Charlotte Ammundsen var fast i principperne og havde sine meninger. Og hun havde noget at have dem i: En usædvanlig skarp hjerne og en massiv opbakning blandt københavnerne.

Men hun kendte også det politiske spil til bunds og hun vidste, at politik er det muliges kunst. Og hun var reel til det yderste.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00