Om  
Simon Schelde
Marie Bjerre

Marie Bjerres særlige rådgiver vender ikke med tilbage til ministerkontoret

Simon Schelde vender ikke tilbage som Marie Bjerres særlige rådgiver i Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet.

Marie Bjerre (V) vendte 7. december tilbage som digitaliserings- og ligestillingsminister efter at være blevet valgt fra til fordel for erhvervskvinden Mia Wagner bare to uger forinden. Comebacket bliver dog uden hendes tidligere særlige rådgiver Simon Schelde. 
Marie Bjerre (V) vendte 7. december tilbage som digitaliserings- og ligestillingsminister efter at være blevet valgt fra til fordel for erhvervskvinden Mia Wagner bare to uger forinden. Comebacket bliver dog uden hendes tidligere særlige rådgiver Simon Schelde. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

"Jeg skal noget andet". 

Sådan skriver Simon Schelde i et opslag på LinkedIn, hvor han løfter sløret for, at han ikke vender tilbage som Marie Bjerres (V) særlige rådgiver, efter hun er tilbage på ministerkontoret i Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet.

Det meddeler han i et opslag på LinkedIn

"Marie sagde det (på gensyn, red.) forleden til H.M. Dronningen, og nu siger Marie Bjerre og jeg det til hinanden," fortæller han og forsætter: 

"Vi har været så glade for samarbejdet, og jeg er pavestolt over de resultater, vi har opnået. Lige så stolt er jeg også over, at Marie igen er minister. Hun gør folkestyret ære".

Simon Schelde forlod stillingen som særlig rådgiver for digitaliserings- og ligestillingsminister, Marie Bjerre, da hun i en ministerrokade blev vraget som minister til fordel for erhvervskvinden Mia Wagner.

Farvellet til ministerrollen blev dog ganske kortvarigt, da Mia Wagner kort efter blev sygemeldt, og efter bare to uger gjorde Marie Bjerre comeback som minister. 

Schelde er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og har erfaring både fra politisk kampagnearbejde for partiet Venstre og den private konsulentverden. 

Hvem, der skal overtage rollen som særlig rådgiver for Marie Bjerre, er på nuværende tidspunkt ikke offentliggjort.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Schelde

Fhv. særlig rådgiver, digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2021)

Marie Bjerre

Digitaliseringsminister og minister for ligestilling, MF (V)
cand.jur (Københavns Uni. 2011), LL.M. fra UC Berkeley 2016

0:000:00