Mette F. suveræn, Pape tager flot andenplads

MENINGSMÅLING: Mette Frederiksen er i en liga for sig selv, når det gælder politikernes popularitet. Mens den konservative leder, Søren Pape Poulsen, kan glæde sig over målingen, er Radikales Morten Østergaard næppe tilfreds. 

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

1.-pladsen

Mette FrederiksenMette Frederiksen (S)
Samlet positiv minus negativ: 66 procent

Uanset om man måler på Mette Frederiksen som statsminister eller partipolitiker, kommer hun skyhøjt op i disse dage.
Rollen som en samlende figur under coronakrisen ligger rigtig godt til Mette Frederiksen, der fra dag 1 har taget rollen som styrmand mellem Skylla og Charybdis på sig. Hendes rolige stemmeføring og de enkle budskaber og appellen om solidaritet og sammenhold er bare Mette Frederiksen. Både som statsminister og som formidler af Socialdemokratiets værdier.
Så snart sundhedskrisen løjer af, vil vælgerne igen dele sig efter efter anskuelser, og Mette Frederiksen vinder næppe næste valg på coronakrisen. Men hendes personlige popularitet kan meget vel have fået et varigt boost. Det skal dog understreges, at målingen er foretaget før offentliggørelsen af genopåbningsplanen, der har vakt en del kritik.   

Dokumentation

Om målingen

Målingen er foretaget af Epinion for Altinget og DR på baggrund af i alt 1.014 gennemførte interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions danmarkspanel.

Interviewene er gennemført i perioden fra 26. marts til 1. april 2020.

Sådan har vi spurgt: Er du positivt eller negativt stemt over for ... 

Partilederne er rangeret efter, hvor mange procent der er positivt stemt, fraregnet den procentdel, der er negativt stemt. Partilederne er i undersøgelsen listet op sammen med en hel række andre politikere. Det er altså ikke en specifik undersøgelse af rollen som partileder, men et helhedsindtryk af politikeren. 


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00