Overskud og omsætning ned i Primetime – udbytte og medarbejderstab op

Primetime Kommunikations regnskab for 2018 viser tilbagegang i omsætning og overskud og fremgang i beskæftigelsen. Har netop bortforpagtet forretningen med forhenværende Thorning-rådgiver i ejerkredsen.

Redaktionen

Primetime Kommunikation A/S på Nørrebrogade i København har aflagt regnskab for 2018. Selskabet leverer public affairs-rådgivning og kommunikation og ejes med 60 procent af den tidligere konservative generalsekretær Peter Sterup, der er direktør, og Lise Westphal, der er formand for selskabet og ejer de resterende cirka 40 procent. 

Det fra revisor anmærkningsfri regnskab viser en tilbagegang i omsætningen til 37,8 millioner kroner mod 40,7 millioner i 2017. Resultatet før skat ender på 708.000 kroner mod 2,1 millioner året før.

Der udloddes 1,5 million i udbytte i år mod 0 efter 2017. Egenkapitalen før udbytte udgør 2,7 millioner mod 2,2 året før. Primetime løftede beskæftigelsen noget i 2018 og gik på et år til nu 37 mod 32 året før.

At resultatet ikke lever op til forventningen, fremgår af ledelsesberetningen:

"Resultatet af selskabets aktiviteter udviste i regnskabsåret et resultat på kr. 507.513, hvilket er mindre end sidste år. Årets resultat har således ikke fuldt ud indfriet de forventninger, der var stillet til året."

Blandt de kendte profiler i Primetime er public affairs-direktør, forhenværende justitsminister og konservativ partiformand Lars Barfoed.

Nyt selskab - nye ejere
Det fremgår også af regnskabet, at Primetime Kommunikation A/S med virkning 1. april har bortforpagtet selskabets virksomhed til det nystiftede Primetime Kommunikation P/S. Selskabets indtægt vil herefter alene være en forpagtningsindtægt.

Det betyder også en ændret ejerstruktur bag Primetimes forretning, idet Lise Westphal ikke er medejer af det nye kommanditselskab. Det er til gengæld fortsat Peter Sterup med 50-60 procent ejerskab, og som nye partnere er Casper Hyldekvist og Thomas Juul-Dam kommet ind med hver 20-25 procent. Sidstnævnte er blandt andet kendt som tidligere særlig rådgiver for daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00