Om  
Özlem Sara Cekic

Özlem Cekic modtager Demokratistafetten

Tidligere MF Özlem Cekic (SF) modtager Ebbe Kløvedal Reichs demokratistafet, som hvert år gives videre til en person, der forpligter sig til at gøre en ekstra indsats for demokratiet det kommende år.

Camilla Kamstrup

Grundlovsdag markeres i dag søndag med, at Ebbe Kløvedal Reichs demokratistafet gives videre. En stafet, som DEO og Vartov hvert år giver til en person, som dermed forpligter sig til at yde en ekstra indsats for demokratiet i det følgende år.

Dette års modtager er foredragsholder og tidligere medlem af Folketinget Özlem Cekic (SF):

"Komitéen bag Demokratistafetten har vurderet, at Özlem Cekic – med sine initiativer med dialogkaffe og brobygning – vil være den helt rigtige til at åbne for debatten om, hvordan vi får etableret en bedre demokratisk samtale. En samtale, hvor vi i Ebbe Kløvedal Reichs ånd møder hinanden i øjenhøjde og på lige fod," siger talsmand for stafetten Rasmus Nørlem Sørensen i en pressemeddelelse fra DEO.

Selv er Özlem Cekic stolt over at være dette års modtager af stafetten. Hun siger:

"Had kan ikke bekæmpes med had. Og holdninger forsvinder ikke, fordi vi forbyder dem. Tværtimod får de deres eget liv i endnu mørkere rum, hvor de bliver til små, giftige slanger, der bider alle dem, som kommer i berøring af dem. I stedet må vi insistere på den demokratiske samtale og den kritiske debat. Vi skal tro på styrken i vores demokrati. Samtalen er en grundsten i vores demokrati. Derfor skal vi have mod til at tage samtalen." Sådan siger hun i en pressemeddelelse.

Stafetten blev sidste år givet til journalist og forfatter Lars Olsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Özlem Sara Cekic

Generalsekretær, Brobyggerne – Center for Dialogkaffe, foredragsholder, forfatter, TedSpeaker, debattør, fhv. MF (SF)
sygeplejerske (Hovedstadens Sygehusfællesskab 2000)

0:000:00