Peter Christensen åbner for nye skattelettelser

SKATTELETTELSER: Skatteminister Peter Christensen (V) vil ikke længere afvise, at der kan komme lettelser af skatten på både arbejde og virksomheder allerede i næste valgperiode. K jubler over meldingen, mens DF tager køligt imod.
Danske skatteydere og virksomheder kan - måske - se frem til skattelettelser allerede i næste valgperiode.
Danske skatteydere og virksomheder kan - måske - se frem til skattelettelser allerede i næste valgperiode.Foto: Signe Mie Jensen/Altinget.dk
Niels Th. Dahl

Hvis de er så fokuserede på konkurrenceevnen, så kunne de jo begynde med selv at lade være med at øge belastningen for erhvervslivet.

Kristian Thulesen Dahl (DF)
Finansordfører

Skatteminister Peter Christensen (V) lufter nu muligheden for nye skattelettelser, hvis den borgerlige regering genvinder magten efter folketingsvalget.

Allerede i næste valgperiode kan det således vise sig nødvendigt at gennemføre lettelser i skatten på arbejde og i virksomhedsbeskatningen for at styrke den danske konkurrenceevne, siger ministeren i et interview med Altinget | Skat:

"Jeg vil ikke udelukke det. Det hele handler om, at vi har nogle betingelser, der gør, at folk har lyst til at arbejde, og at virksomhederne kan tjene nogle penge. Og der vil jeg advare mod politikere, som siger, at vi ikke også kan blive nødt til at sænke skatten i fremtiden. For der foregår et konstant pres fra landene omkring os," siger skatteminister Peter Christensen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00