S vinder på centrale politikområder

ANALYSE: De borgerlige har ikke mange esser at spille, når det gælder de emner, der optager vælgerne mest. Men et forspring på økonomi, kriminalitet og udlændinge kan give Løkke et lille håb.

Socialdemokraterne har et kæmpemæssigt forspring på tre af de fire politikområder, der optager vælgerne mest. Såvel i forhold til klima/miljø som til sundhed og socialpolitik foretrækker vælgerne i stort tal en socialdemokratisk regering frem for en borgerlig. Kun når det drejer sig om udlændingepolitik, er der lidt flere, der vil have de borgerlige til at styre.

Det er det nedslående facit for de blå partier, når man nærstuderer en ny Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten. Her har respondenterne svaret på, om de helst ser en borgerlig eller en socialdemokratisk ledet regering til at håndtere de forskellige politikområder.

Mislykket strategi
Det må især give anledning til dyb bekymring hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at socialdemokraterne har en knusende føring på det spørgsmål, der optager vælgerne allermest, nemlig klima og miljø. Her foretrækker 50 procent en S-ledet regering, mens kun 22 ønsker en borgerlig.

Login