SF: Unge kvinder fremfor mænd med skæg

BAGGRUND: SF har den ældste og mest mandsdominerede folketingsgruppe. Det er et problem, og nu skal der flere unge kvinder til.
Mænd er der nok af i SF's folketingsgruppe. Nu skal der flere unge kvinder til, håber SF's formand. (foto: Altinget/Flindt)
Mænd er der nok af i SF's folketingsgruppe. Nu skal der flere unge kvinder til, håber SF's formand. (foto: Altinget/Flindt)
Niels Th. Dahl

Unge kvinder kan mobilisere en helt uhørt kraft i SF

Johannes Andersen
Valgforsker

Det vil efter al sandsynlighed blive en både forynget og mere kvindelig folketingsgruppe, der efter næste valg skal repræsentere SF i Folketinget.

I øjeblikket er opstillingerne til Folketinget i fuld gang, og hos SF er det i særlig grad de unge kvinder, der sætter sig på de mest attraktive pladser.

I den nye Københavns Storkreds bliver resultatet af SF'ernes urafstemning om rækkefølgen på stemmesedlen offentliggjort på onsdag. Her er hele ni ud af de i alt 15 kandidater kvinder lige omkring de 30 år. Den, der vinder den bedste placering, har stor chance for at vinde et mandat for SF i København ved næste folketingsvalg, hvor partiet står til fremgang.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00