Snit af målinger: Konservative opnår største tilslutning i et årti

RISBJERGSNIT: Konservative opnår i Altingets seneste gennemsnit af meningsmålingerne den største opbakning fra vælgerne i næsten et årti, mens Liberal Alliance fortsat er under spærregrænsen. 

Søren Pape Poulsen tog over som formand for Konservative i september 2014. 
Søren Pape Poulsen tog over som formand for Konservative i september 2014. Foto: Ida Guldbaek Arentsen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Der er god grund til at være begejstret, hvis man er konservativ. 

Partiet står i Altingets Risbjergsnit fra december til den højeste tilslutning blandt vælgerne i næsten et årti. 

Hele 8,1 procent af vælgerne ville ifølge gennemsnittet af meningsmålingerne, der er udarbejdet af valgforsker og professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen, stemme på Konservative ved et folketingsvalg.

Dokumentation

Risbjergsnittet
Kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Voxmeter/Ritzau, YouGov/BT, Kantar Gallup/Berlingske, og Epinion/DR gennemført i den seneste måned.

I alt er der 4.392 interviews med i opgørelsen (fraregnet ved ikke-svar). Ændringer er beregnet som summen af den absolutte forskel i partier tilslutning fra det forrige snit divideret med to. Det vil sige hvor mange procentpoint, der skal flyttes, for at få det nye snit.

Den statististiske usikkerned er maksimalt +/- 1,3 procentpoint. 

Om snittet
Snittet er et kvalitetsvejet gennemsnit af seneste måneds meningsmålinger. Det vil sige, at der tages højde for hvor præcise institutterne normalt rammer valgresultatet og deres løbende stabilitet (både internt og eksternt).

Desuden er  institutternes målinger standardiseret, så alle partier og ”andre” er med i beregningerne. Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med, at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger.

Snittet kan citeres som ”Professor Kasper Møller Hansen for Altinget.dk”.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00