Om  
Jens Ejner Christensen

Vejle-borgmester får næse, men slipper for advokatundersøgelse i sag om jordhandler

Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

I sagen om de udeblevne jordhandler på Posthusgrunden i Vejle, stemte et flertal på 16 byrådsmedlemmer mod 15 for at tildele Vejle-borgmester Jens Ejner Christensen (V) en næse i kraft af "manglende handling og generelle tilsidesættelse af intentionerne i byrådets beslutning af 30. oktober 2019." Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

I 2019 besluttede det daværende byråd, at kommunen skulle indlede forhandlinger med henblik på etapevis overtagelse af de arealer på Posthusgrunden, som udviklingsselskabet NPV for få dage siden har købt af PostNord, DSB og Banedanmark. Flertallet i byrådet mener ikke, at borgmesteren og kommunaldirektøren har gjort tilstrækkeligt for at efterkomme byrådets beslutning.

Byrådsmedlemmer krævede svar på, hvorfor borgmesteren og kommunaldirektøren ikke havde svaret på gentagne henvendelser fra Banedanmark undervejs i forløbet. Banedanmark havde henvendt sig tre gange til bordmesteren for at spørge, om kommunen var interesseret i at købe, men fik ikke svar. Forklaringen lød fra borgmesteren, at Banedanmark netop ikke havde spurgt direkte om køb af Postgrunden, men blot om der forsat var opbakning til lokalplanen for ejendommen. 

Viceborgmester Dan Arnløv (K) stillede et radikalt forslag om at iværksætte en ekstern advokatundersøgelse, der skulle afgøre om borgmesteren og forvaltningen har arbejdet aktivt for at realisere byrådets beslutning om at købe arealerne:

"Jeg synes, det her er så alvorlig en sag, som rammer kernen i vores demokratiske måde at arbejde på. Det bekymrer mig meget, at man sidder med mere end en fornemmelse af, at borgmesteren og forvaltningen ikke har gjort, som byrådet siger," begrundede Dan Arnløv, ifølge folkebladet, sit forslag, som kun fik opbakning fra SF og blev stemt ned af byrådet.  

Konklusionen for det ophedede byrådsmøde blev, at borgmesteren slap med en næse fra byrådet og uden en advokatundersøgelse. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Ejner Christensen

Borgmester (V), Vejle Kommune
hh (Vejle Handelsskole 1988), landbruger (Bygholm Landbrugsskole 1994)

0:000:00