Puljer og partnerskaber: Sundheds- og velfærdsinnovation

STØTTE: Der er nye penge og partnerskaber til sundheds- og velfærdsinnovation i Region Syddanmark, velfærdsteknologi til seniorer og europæisk sundhedsforskning.
Altinget.dk giver hver uge overblik over aktuelle puljer og partnerskaber med fokus på velfærdsteknologi.
Altinget.dk giver hver uge overblik over aktuelle puljer og partnerskaber med fokus på velfærdsteknologi.Foto: Colourbox
Maria Bierbaum Oehlenschläger

Sundheds- og velfærdsinnovation: Region Syddanmark støtter i 2012-13 projekter, der kan hjælpe og assistere brugere inden for social- og sundhedsområdet og effektivisere arbejdsgangene, med 138 mio. kr.

Midlerne fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond løber p.t. frem til 2013. Størrelsen af de regionale erhvervsudviklingsmidler fastlægges hvert år.

Der kan opnås tilskud til at anvende eksisterende videnskabelig, teknologisk, kommerciel og anden relevant viden og færdigheder til at udarbejde planer, projekter eller tegninger til nye, ændrede eller forbedrede produkter eller produktionsmetoder eller tjenesteydelser.

Virksomheder kan også få støtte til industriel forskning. Det vil sige planlagt forskning eller kritiske undersøgelser med det formål at erhverve ny viden.

Private virksomheder i Region Syddanmark kan opnå tilskud, hvis de indgår i et netværk med mindst fem ikke-interesseforbundne parter - eksempelvis andre private virksomheder, viden- eller uddannelsesinstitutioner, godkendte Teknologiske Serviceinstitutter, kompetencecentre, branche-organisationer, erhvervsservicecentre, lokale erhvervsråd og kommuner.

Der må påregnes en sagsbehandlingstid på mindst tre måneder. Søges der om støtte fra Den Europæiske Socialfond eller Den Europæiske Regionalfond, kan der gå op til seks måneder fra en ansøgning indgives til en bevillingsskrivelse foreligger.

Ansøgningsfrist: 17. maj 2013 og 22. august 2013.
Yderligere oplysninger: Syddansk Vækstforum.


Ældre medborgeres trivsel: Virksomheder, videninstitutioner m.fl. kan opnå tilskud til udvikling og afprøvning af informations- og kommunikationsteknologiske løsninger, som understøtter ældre medborgeres selvhjulpne trivsel, sundhed og deltagelse i samfundslivet (velfærdsteknologi rettet mod seniorer).

Der er ca. 60 mio. kr. i  indkaldelsen under EU's Ambient Assisted Living Joint Programme.

Virksomheden kan opnå tilskud til løn, rejse, konsulentudgifter, kontorhold og udstyr samt formidling og videnspredning.

Ansøgningsfrist: 30. april 2013.
Yderligere oplysninger: Styrelsen for Forskning og Innovation.


Sundhedsforskning
: Virksomheder - primært forskningsintensive virksomheder, universiteter, hospitaler og forskningsinstitutioner - kan opnå støtte til at forske inden for sundhedsområdet. Området spænder fra at forske i og udvikle nye behandlingsformer over værktøjer til diagnose til at forebygge sygdomme.

Europa-Kommissionen har afsat 45 mia. kr. under sundhedstemaet HEALTH i FP7, og der skal indgå minimum tre juridiske enheder fra tre forskellige EU-medlemslande eller associerede lande i projektgruppen. Ansøgningerne bliver desuden bedømt på deres europæiske dimension. Det vil sige, om projektet kan løse et europæisk problem.

Ansøgere kan opnå tilskud til at gennemføre forsknings-, udviklings- eller demonstrationsprojekter inden for sundhedsområdet. For eksempel forskning i kræft, udvikling af nye behandlingsmetoder til diabetes eller nye og bedre diagnostiske værktøjer som 3D-scannere.

På Forsknings- og Innovationsstyrelsens hjemmeside findes en online vejledning med værktøjer. Her kan du blive guidet gennem alle faser i FP7-arbejdet fra den gode idé til gennemførelse af projektet.

Ansøgningsfrist: 16. april 2013.
Yderligere oplysninger: Europa-Kommissionen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00