Digitaliseringsreform skal gentænke det offentliges brug af data

UDSPIL: Regeringen lægger ikke op til at udvide hjemlerne til deling af data a la Gladsaxe-modellen. Til gengæld skal klassificeringen af personfølsom data gås efter i sømmene. Det fortæller innovationsministeren og indenrigsministeren, der vil indgå en pagt med kommuner og regioner.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Vi lægger ikke op til at udvide hjemlerne til at dele data på flere områder. Det kræver en specifik lovhjemmel.

Sophie Løhde (V)
Minister for offentlig innovation

Store dele af regeringens udspil til en reform af den digitale service skal blive til virkelighed gennem en aftale med kommunerne og regionerne.

Regeringen vil indgå en såkaldt digitaliseringspagt med KL og Danske Regioner, hvor de forpligter sig til at arbejde sammen i den retning, som reformudspillet udstikker.

I den forbindelse byder regeringen ind med en pose penge til en fælles investeringsfond, der skal understøtte udbredelsen af digitale løsninger og velfærdsteknologi. Det går nemlig for langsomt, mener ministrene, der vil bruge 410 millioner kroner på fonden i årene 2018-2022.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024