Efter flere skader på søkabler i Østersøen: EU opfordrer til at øge sikkerheden

EU-landene bør sørge for høje sikkerhedskrav omkring de undersøiske kabler, lyder det fra Kommissionen i en ny henstilling. Teleindustrien hilser meldingen velkommen og oplyser, at branchen allerede har drøftelser med de danske myndigheder.

Ledende næstformand Margrethe Vestager var onsdag med til at præsentere en ny henstilling fra Kommissionen til medlemslandene om at indføre tiltag, der kan reducere risici, sårbarheder og afhængigheder, især af højrisikoleverandører.
Ledende næstformand Margrethe Vestager var onsdag med til at præsentere en ny henstilling fra Kommissionen til medlemslandene om at indføre tiltag, der kan reducere risici, sårbarheder og afhængigheder, især af højrisikoleverandører.Foto: Aurore Martignoni/EC Audiovisual Service
Sine Riis Lund

Kabler på havets bund udgør rygraden i et digitalt samfund.

Og i en verden præget af flere spændinger og konflikter, er der brug for at styrke sikkerheden og modstandsdygtigheden af undersøiske kabler, mener EU-Kommissionen, der onsdag vedtog en henstilling herom.

“Vi anbefaler, at medlemsstaterne skrider til handling, især for at sikre at undersøiske kabler lever op til de allerhøjeste sikkerhedskrav,” lød det fra ledende næstformand Margrethe Vestager på et pressemøde.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00