Ekspert i diplomati: Danmark skal fokusere sin digitale indsats

POTENTIALE: Som verdens mest digitale samfund har Danmark en unik position. Det kan give både udenlandske investeringer og en diplomatisk fordel, hvis vi bliver bedre til at udnytte det digitale potentiale.

Her bliver Apples datacenter i Foulum præsenteret. Også Odense får snart et stort datacenter fra Facebook, og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) fremhæver byudvikling og den teknologiske dagsorden som udslagsgivende.
Her bliver Apples datacenter i Foulum præsenteret. Også Odense får snart et stort datacenter fra Facebook, og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) fremhæver byudvikling og den teknologiske dagsorden som udslagsgivende.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Der er kommet en digital vækststrategi, men det er kun en spæd begyndelse til at formulere, hvad det er for en styrkeposition, vi efterhånden har bygget op på det her område.

Lars Frelle-Petersen
Digital direktør, DI
Fakta

Fem nedslag i det digitale Danmark  

  • Danmark blev i juli nummer et i offentlig digitalisering på FN’s liste over 193 lande.   
  • I starten af året præsenterede regeringen sin ”Strategi for Danmarks digitale vækst” med 38 punkter fordelt på seks kategorier.   
  • Tre danskere fandt vej til top-100 over de mest indflydelsesrige personer inden for ’digital government’ udarbejdet af det globale netværk Apolitical: innovationsminister Sophie Løhde (V), tech-ambassadør Casper Klynge og digital direktør i DI Lars Frelle-Petersen.   
  • Danmark topper listen som det mest digitale land i EU på DESI-indekset, som måler både borgere, virksomheder og det offentlige.   
  • Fra og med 1. juli 2018 skal al ny lovgivning i Danmark være digitaliseringsklar. Det sker efter syv principper om blandt andet tryg og sikker behandling af data og mulighed for automatisk sagsbehandling.  

Ingen er mere digitale end Danmark og danskerne.

Det bliver jævnligt slået fast i internationale undersøgelser og rangeringer. Ud over at give ranke rygge i Digitaliseringsstyrelsen og andre dele af forvaltningen gør udmærkelserne også en forskel for virksomheder, der overvejer at komme til Danmark.

”Det er enormt interessant at se alle de projekter, som kører i Danmark inden for digitalisering. Jeg er imponeret over, hvor langt man er nået med digital tænkning i både det offentlige og det private,” siger norske Gisle M. Eckhoff.

0:000:00