Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.

Chris Lehmann

Det bliver heller ikke dette forår, den danske regering fremlægger en revision af de såkaldte logningsregler, der pålægger teleselskaber at indsamle data om deres kunders gøren og laden som en del af potentielle politiefterforskninger.

Skiftende regeringer har haft en revision af reglerne på to-do-listen siden den såkaldte tele2-EU-dom, der kendre reglerne ulovlige i 2017. Arbejdet med revisionen er dog aldrig gået i gang, og nu har ministeren udskudt det for femte gang.

Denne udskydelse er dog begrundet med en ny EU-dom, der præciserer reglerne for telelogning. Den siger, at generel indsamling af alle teleoplsyninger ikke er lovligt, men målrettet logning eller logning med henblik på at forhindre alvorlig kriminalitet og i nationale sikkerhedsøjemed er tilladt.

0:000:00