Her er de nye sundhedsordførere

OVERBLIK: Se her den samlede liste over partiernes sundhedsordførere efter valget. Der er seks nye navne på listen på denne post.

Lotte Rod (R) er en af de mange nye sundhedsordførere efter valget.
Lotte Rod (R) er en af de mange nye sundhedsordførere efter valget.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Alle partier undtagen Dansk Folkeparti har nu formelt fordelt ordførerskaber på sundhedsområdet. Se her listen over gengangerne og de nye ordførere.

Mette Abildgaard (K)
Den kun 27-årige Mette Abildgaard var favorit hos K i Nordsjælland og blev valgt ind i Rudersdalkredsen, som er den kreds med flest K-stemmer i storkredsen. Abildgaard har gjort sig bemærket som en stærk ”campaigner” med mange støtter. Ved sidste folketingsvalg blev hun førstesuppleant for Lars Barfoed, og ved regionsrådsvalget i 2013 blev hun valgt i Region Hovedstaden. Herfik hun hele 10.262 personlige stemmer. Dermed var hun tæt på at overgå stærke K-borgmestre som Hans Toft og Per Tærsbøl. Abildgaard er cand.soc. fra Roskilde Universitet og arbejder til dagligt som kommunikationsmedarbejder hos Betty Nansen Teatret.

Liselott Blixt (DF)
Dansk Folkeparti har ikke udpeget de nye ordførere. Meget tyder dog på, at partiet hidtidige sundheds- og psykiatriordfører, Liselott Blixt, kan fortsætte som sundhedsordfører. Om hun må afgive psykiatridelen, fordi folketingsgruppen er blevet større, er derfor endnu et åbent spørgsmål. Hun har siden sidste valg fået en bredere geografisk base, da hun nu er ny kandidat i Køgekredsen. Hun fik samtidig mange stemmer fra sin hjemmebane i Grevekredsen, hvor hun har været medlem af byrådet i Greve siden 2002. Blixt er uddannet social- og sundhedsassistent og har tidligere arbejdet i hjemmeplejen, men er også selvstændig buntmager.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00