Institut for Menneskerettigheder ser væsentlig risiko for, at regeringsforslag om logning kan være i strid med EU-retten

Regeringen lægger op til en så omfattende og systematisk logning af borgernes teledata, at det risikerer at krænke borgernes ret til privatliv og databeskyttelse, vurderer Institut for Menneskerettigheder. (Opdateret)

Marya Akhtar har været juridisk chef i Institut for Menneskerettigheder siden 2022. Før det har hun blandt andet været konstituteret landsdommer ved Østre Landsret, arbejdet som advokat ved Bruun og Hjejle og været ekstern lektor på Københavns Universitet.
Marya Akhtar har været juridisk chef i Institut for Menneskerettigheder siden 2022. Før det har hun blandt andet været konstituteret landsdommer ved Østre Landsret, arbejdet som advokat ved Bruun og Hjejle og været ekstern lektor på Københavns Universitet.Foto: Institut for Menneskerettigheder
Sine Riis Lund

Regeringen kan igen være på vej over for rødt med sit udkast til nye regler for logning af borgernes trafikdata, lyder det fra Institut for Menneskerettigheder.

“Vi vurderer, at der fortsat er en risiko for, at EU-Domstolen kommer til at sige, at der er så vide rammer for at logge i Danmark, at det kan krænke borgernes ret til privatliv og databeskyttelse,” siger juridisk chef Marya Akhtar.

Hvor stor en risiko ser I for det?

0:000:00