Kunstig intelligens kan betyde markant økonomisk vækst

RAPPORT: Danmark kan blive 35 milliarder kroner rigere årligt ved at satse på kunstig intelligens, viser en ny rapport. Det kræver dog målrettede investeringer og fokus på specifikke indsatsområder.

Øget brug af kunstig intelligens og forskning i teknologi kan vise sig at være en økonomisk guldgrube. Ifølge en ny rapport fra Innovationsfonden og McKinsey & Company kan dansk økonomi frem mod 2030 vokse med 35 milliarder kroner årligt ved at investere målrettet i kunstig intelligens. Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

Kunstig intelligens kan desuden blive essentielt i løsningen af klimakrisen.

”Kunstig intelligens er allerede en integreret del af vores liv og vores samfund. På globalt plan investeres der uanede summer i teknologien. I Danmark har vi allerede nogle styrkepositioner inden for kunstig intelligens, der giver os forudsætningen for at blive en del af det globale førerfelt. Men det kræver en meget ambitiøs og langsigtet indsats. Til gengæld er de potentielle økonomiske gevinster enorme – både for samfundet, den fælles velfærd og vores daglige liv,” siger Innovationsfondens konstituerede direktør Tore Duvold.

Login