Læger advarer mod vidtgående brug af patienters helbredsoplysninger

DATA: Lægeforeningen opfordrer Sundhedsministeriet til at trække ny bekendtgørelse, der udvider rammerne for brugen af patienters personfølsomme oplysninger.
Lasse Lange

Lægeforeningen advarer nu mod at udvide myndighedernes adgang til at bruge personfølsomme oplysninger, som det foreslås i en bekendtgørelse, Statens Serum Institut har sendt i høring, som det blev beskrevet i Jyllands-Posten tirsdag.

Formand Mads Koch Hansen kalder den nye bekendtgørelse, der tillader myndighederne at bruge personfølsomme oplysninger om patienter til administrative og politiske formål, for "meget vidtgående".

"Jeg er forbløffet over, at ministeriet overhovedet overvejer at gå så vidt. Det er en skærpende omstændighed, at man lægger op til, at læger og andre personalegrupper skal indberette forhold, der ikke har betydning for behandlingen. Vi ved ikke præcis, hvad det indebærer, men det er uacceptabelt, hvis der eksempelvis skal videregives oplysninger om patienternes økonomi og sårbare sociale forhold som ikke har betydning for behandlingskvaliteten," siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen, i en pressemeddelse.

0:000:00