Lauritzen vil give virksomheder adgang til skattedata

INTERVIEW: Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil have større åbenhed om danskernes skattedata – gerne for private aktører. Ministeren er også klar til at give skatterabatter til platformsvirksomheder for at sikre skatteindtægter, siger han forud for Skattepolitisk Døgn.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil skabe en åbenhedskultur i det danske skattevæsen, som altså også kan komme virksomhederne til gode.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil skabe en åbenhedskultur i det danske skattevæsen, som altså også kan komme virksomhederne til gode.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Jeg er politisk villig til at give fradragsmæssige og skattemæssige incitamenter, for at vi kan drive en mere effektiv og velfungerende skatteforvaltning. 

Karsten Lauritzen (V)
Skatteminister

Under de rette vilkår skal vi stille data til rådighed. 

Karsten Lauritzen (V)
Skatteminister

I Skatteministeriet råder man både over mange it-systemer og meget data på danskerne.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har siden 2015 haft ansvaret for, at systemerne bruger den data bedst muligt. Blandt andet er de i gang med at skifte meget af den digitale infrastruktur ud.

”Det er systemer, der er bygget til at erstatte papirgange. Nu skal vi bygge en ny forvaltning over på en it-mæssig infrastruktur. Det skal tænkes helt anderledes, og det kan give en stor samfundsmæssig gevinst,” siger Lauritzen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00