Omstridte kinesere udløser samråd

SAMRÅD: Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen skal ved et samråd i Forsvarsudvalget svare på, om han har tillid til det omstridte kinesiske teleselskab Huawei, der mistænkes for at stå i ledtog med Kinas forsvar og efterretningstjeneste.

Når julemaden er spist, nytårskrudtet er fyret af, og Folketinget kommer tilbage på arbejde i januar, så skal forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen finde tid i kalenderen til at aflægge et besøg i Folketingets Forsvarsudvalg.

Lisbeth Bech Poulsen (SF) har nemlig indkaldt ministeren til samråd i udvalget oven på virakken omkring det kinesiske teleselskab Huawei, der meget vel kan komme til at stå for udrulningen af det avancerede 5G-telenet i Danmark sammen med TDC. Huawei mistænkes for at have tætte bånd til den kinesiske stat og i særdeleshed det kinesiske forsvar og efterretningstjeneste 

Ikke helt ligetil
Debatten om det smarte i, at TDC teamer op med Huawei, har stået på et stykke tid, men fik for alvor ny næring, da chefen for den britiske efterretningstjeneste MI6 gik ud med en advarsel i starten af december i forbindelse med British Telecoms forestående valg af leverandør til etablering af 5G-netværk i Storbritannien.

Login