Puljer og partnerskaber: IT-værktøj for ældre

STØTTE: Der er nye penge og partnerskaber inden for videndeling om IT-værktøj målrettet ældre, bedre hverdag for ældre i plejeboliger, sundheds- og velfærdsinnovation i Syddanmark og endelig markedsmodning samt innovative offentlige indkøb.
Altinget.dk giver hver uge overblik over aktuelle puljer og partnerskaber med fokus på velfærdsteknologi.
Altinget.dk giver hver uge overblik over aktuelle puljer og partnerskaber med fokus på velfærdsteknologi.Foto: www.colourbox.com
Maria Bierbaum Oehlenschläger
Sundt hverdagsliv for ældre i plejeboliger: Med satspuljeaftalen for 2013 blev det besluttet at afsætte 12 mio. kr. over fire år til en ansøgningspulje, som skal understøtte det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger, herunder mennesker med demens.

Puljen har til formål at skabe en mere indholdsrig, aktiv og sundere hverdag for beboere på plejehjem og i plejeboliger, herunder mennesker med demens.


Puljen giver tilskud til konkrete projekter under følgende temaer:


  • Ud i naturen

  • Aktiviteter, der skaber indhold og livsglæde

  • Øget livskvalitet for demente

  • Formidling af gode erfaringer med brug af frivillige på plejehjem.

Ansøgningspuljen kan søges af kommuner, plejecentre og frivillige organisationer.

Ansøgningsfrist: 13. maj 2013.
Yderligere oplysninger: Socialministeriet.

 

Sundheds- og velfærdsinnovation: 138 mio. kr. har Region Syddanmark afsat til i 2012-2013 at støtte projekter, der kan hjælpe og assistere brugere inden for social- og sundhedsområdet og effektivisere arbejdsgangene.

Midlerne fra Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond løber p.t. frem til 2013. Størrelsen af de regionale erhvervsudviklingsmidler fastlægges hvert år.

Der kan opnås tilskud til at anvende eksisterende videnskabelig, teknologisk, kommerciel og anden relevant viden og færdigheder til at udarbejde planer, projekter eller tegninger til nye, ændrede eller forbedrede produkter eller produktionsmetoder eller tjenesteydelser.

Virksomheder kan også få støtte til industriel forskning. Det vil sige planlagt forskning eller kritiske undersøgelser med det formål at erhverve ny viden.

Private virksomheder i Region Syddanmark kan opnå tilskud, hvis de indgår i et netværk med mindst fem ikke-interesseforbundne parter - eksempelvis andre private virksomheder, viden- eller uddannelsesinstitutioner, godkendte Teknologiske Serviceinstitutter, kompetencecentre, branche-organisationer, erhvervsservicecentre, lokale erhvervsråd og kommuner.

Der må påregnes en sagsbehandlingstid på mindst tre måneder. Søges der om støtte fra Den Europæiske Socialfond eller Den Europæiske Regionalfond, kan der gå op til seks måneder fra en ansøgning indgives til en bevillingsskrivelse foreligger.

Ansøgningsfrist: 17. maj 2013 og 22. august 2013.
Yderligere oplysninger: Syddansk Vækstforum.

 

Markedsmodning: Private virksomheder og offentlige institutioner kan nu søge Markedsmodningsfonden om tilskud til f.eks. telemedicin.

Markedsmodningsfonden afløser Fornyelsesfonden og har 135 mio. kr. årligt de næste tre år. 

Fonden giver tilskud til innovative offentlige indkøb. Det offentlige er en betydelig indkøber og ved at bruge noget af denne købekraft til at efterspørge innovative løsninger, understøttes væksten og beskæftigelsen, samtidig med at fonden bidrager til en mere effektiv opgavevaretagelse i det offentlige.

I 2012 fik Sygehus Sønderjylland støtte til projektet "Den intelligente seng", der havde fokus på muligheden for at udvikle og indkøbe intelligente senge med tids- og ressourcebesparende funktionaliteter, som samtidig skulle bidrage til at skabe et bedre arbejdsmiljø og en bedre logistisk afvikling.

Markedsmodningsfonden har særligt fokus på små og mellemstore virksomheder inden for områder, hvor Danmark har særlige styrker og potentialer, og dækker markedsmodning af produkter, ydelser og en garanti i forbindelse med salg til den første kunde samt innovative offentlige indkøb. Derfor medfinansieres små og mellemstore virksomheders indsats med at teste, afprøve og sælge nyudviklede løsninger.

Markedsmodningsfonden er resultatet af en delaftale i finansloven for 2013, hvor regeringen sammen med de øvrige partier i teleforligskredsen (V og K) har udmøntet den såkaldte UMTS-reserve i årene 2013 - 2015. 

Ansøgningsfrist: 26. juni 2013 (første runde).
Yderligere oplysninger: Markedsmodningsfonden.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00