Puljer og partnerskaber: Velfærdsteknologiske systemer

PULJER: Der er nye partnerskaber og penge til indlejrede computersystemer i velfærdsteknologi, et aktivt liv for ældre i plejeboliger og ældreorganisationer.
Altinget.dk bringer hver uge en oversigt over tilskudsmidler til velfærdsteknologi. Denne uge er der mulighed for projekter til glæde for ældre.
Altinget.dk bringer hver uge en oversigt over tilskudsmidler til velfærdsteknologi. Denne uge er der mulighed for projekter til glæde for ældre. Foto: Colourbox
Maria Bierbaum Oehlenschläger

Velfærdsteknologi til sundhedspleje: EU's Artemis-program støtter projekter om indlejrede computersystemer i alt fra velfærdsteknologi til store IT-platforme.

Indlejrede teknologiske systemer er med til at gøre europæernes liv lettere, transporten mere sikker, sundhedsvæsenet bedre og energianvendelse mere bæredygtig.

I opslaget for 2013 kan der søges støtte til projekter, hvis formål er at skabe nye produkter og teknologier med indlejrede systemer til sundhedspleje og velvære. Der er nemlig behov for nye metoder til at håndtere flere patienter og samtidig holde en høj kvalitet af pleje. Sundhedsvæsenet kan gøres mere omkostningseffektivt ved at forbedre kvaliteten af pleje og ved at afkorte medicinsk behandling og hospitalsophold samt yde støtte til en sund levevis, pleje i hjemmet, tidlig diagnosticering og forebyggelse.

Deltagere i Artemis-projekter kan være små og mellemstore virksomheder, forskere fra eksempelvis universiteter og institutter, myndigheder og lignende. Danske deltagere skal også søge national medfinansiering fra Forskningsministeriet.



Der afholdes et Artemis Post Brokerage Event i Bruxelles 23. april 2013.

0:000:00