Trods skepsis: Nu skal mere data hjælpe læger i behandlingen

SUNDHEDSDATA: En ny lov om sundhedsdata bekymrer Patientdataforeningen, der frygter interessekonflikt. Danske Patienter har tillid til systemet, og Enhedslisten støtter op trods principiel modstand.

De regler, der gælder hospitalslægers indberetning af data, skal også gælde for praktiserende læger. Mere data skal dermed bruges til elektronisk støtte af behandlingen i sundhedssystemet.
De regler, der gælder hospitalslægers indberetning af data, skal også gælde for praktiserende læger. Mere data skal dermed bruges til elektronisk støtte af behandlingen i sundhedssystemet.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Det bør ikke være kommercielle virksomheder med interesse i behandlingen, der leverer den beslutningsstøtte, som skal ligge til grund for den behandling. 

Peder Hvelplund (EL)
Sundhedsordfører

Praktiserende læger skal underlægges samme krav om indberetning af data om deres patienter som læger på sygehusene.

Det stod allerede klart, da samtlige af Folketingets partier i juni blev enige om en aftale, der skal sikre bedre brug af sundhedsdata.

Den aftale skal også give mulighed for at inddrage mere data til såkaldt beslutningsstøtte, hvor man automatiserer erfaringer fra tidligere patientforløb, så læger får elektroniske bud på diagnoser eller dosering af medicin.

0:000:00