Von der Leyen ønsker global håndtering af kunstig intelligens: ”Vi bør ikke undervurdere de meget reelle farer”

Formand for EU-Kommissionen Ursula von der Leyen foreslår at etablere et nyt FN-panel, som skal rådgive om håndteringen af kunstig intelligens. Teknologien kan bekæmpe klimaforandringer, styrke produktiviteten og forbedre sundhedsplejen, men rummer også store risici, lyder det.

Kommissionsformand Ursala Von der Leyen adresserede i sin årlige State of the European Union-tale vigtigheden af at håndtere udviklingen af kunstig intelligens. 
Kommissionsformand Ursala Von der Leyen adresserede i sin årlige State of the European Union-tale vigtigheden af at håndtere udviklingen af kunstig intelligens. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Der bør etableres et internationalt panel af eksperter – eventuelt i FN – som skal rådgive om håndteringen af kunstig intelligens og de nye teknologiske landvindinger på området.

Det mener kommissionsformand Ursula von der Leyen, som onsdag blandt andet benyttede sin årlige State of the European Union-tale til at adressere den hastige udvikling af kunstig intelligens.

”Kunstig intelligens vil forbedre sundhedsplejen, øge produktiviteten og bidrage til at bekæmpe klimaforandringer. Men vi bør ikke undervurdere de meget reelle farer,” sagde Ursula von der Leyen i talen.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00