Om  
Detlev Rünger

Danmark får ny tysk ambassadør

Detlev Rünger er Tysklands nye ambassadør i Danmark. 

Claudia Steenhard

64-årige Detlev Rünger er udpeget til at repræsentere Tyskland i Danmark som ny ambassadør.

Det skriver ambassaden i en pressemeddelelse. 

27. september overrakte han sine akkreditiver til dronning Margrethe. Akkreditiverne er underskrevet af den tyske forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier. 

Dansk-tysk venskab
Den nye ambassadør går et begivenhedsrigt år i møde, da 2020 er kulturelt venskabsår mellem Danmark og Tyskland. Her er målet at videreudvikle og intensivere samarbejdet mellem de to lande og "sætte et internationalt eksempel for fredelig og fremadskuende sameksistens i det 21. århundrede".

"Det er en stor ære for mig nu at måtte varetage mine opgaver som tysk ambassadør i Danmark og at bidrage til yderligere at udbygge de tætte dansk-tyske relationer," siger Detlev Rünger i forbindelse med sin akkreditering og fortsætter:

"Tyskland og Danmark er gode naboer og arbejder tillidsfuldt sammen i Europa og verden. I 2020 vil vi markere vores partnerskab med et fælles dansk-tysk kulturelt venskabsår."

Ambassadøren
Detlev Rünger er uddannet jurist og har mange års erfaring i den tyske udenrigstjeneste. Han har været på ambassaderne i Quito, Prag, Dar er-Salaam og Canberra, før han blev ambassadør i Oslo og Wien. Senest har han fungeret som generalkonsul i Atlanta. 

Imellem opholdene på de udenlandske ambassader har Detlev Rünger haft forskellige opgaver i det tyske udenrigsministerium, blandt andet som leder af arbejdsenheden for humanitær hjælp og kommitteret for krisehåndtering. 

Detlev Rünger efterfølger Andreas Meitzner som tysk ambassadør i Danmark. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Detlev Rünger

Tysk ambassadør i Danmark
cand.jur (1981)

0:000:00