Om  
Bo Brix
Jytte Lyngvig

Mindeord om kontorchef, advokat Bo Brix (84)

Fhv. kontorchef i Fredningsstyrelsen, advokat Bo Brix, Humlebæk, er død 84 år, og tidligere direktør for Lægemiddelstyrelsen, seniorkonsulent Jytte Lyngvig skriver mindeord.

Jytte Lyngvig

Bo Brix var uddannet jurist og én af dem, der fulgte med fra Kulturministeriet, da Fredningsstyrelsen blev oprettet i 1975. Han blev chef for 8. kontor og Råstofloven.

Bo blev i 1981 min første chef, og han var usædvanlig for sin tid. Han havde indset at for at forvalte Råstofloven bedst muligt og afveje erhvervs- og naturinteresser, så havde kontoret brug for mange forskellige kompetencer.

Derfor samlede han en flok med forskellige uddannelser: jurist, teknologisk samfundsvidenskab, geolog, arkitekt og ingeniør.

Det var dog ikke nok. Kravet var, at der skulle arbejdes sammen, og de forskellige fagligheder skulle bringes i spil. Det skete på en usædvanlig måde. Ud over opgaver, som var knyttet til de individuelle fagligheder, så fik alle ansvaret for ankesagerne fra et specifikt amt.

Sådanne sager var andre steder juristopgaver, og derfor måtte geologen, arkitekten og ingeniøren, som ikke var forvaltningsuddannede, lære at læse love, lovbemærkninger og lovforberedende arbejder, samt de korrekte måder at formulere sig på.

Bo stod for en solid ’on-the-job-training’. Han var en chef, der havde tillid til, at alle gjorde deres bedste og søgte råd, når det var nødvendigt.

Tak Bo.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Brix

Advokat
Cand.jur.

Jytte Lyngvig

Ph.d., seniorkonsulent, Jytte Lyngvig
ph.d. (Købehavns Uni.), kandidat i fransk sprog og kultur, Lic. Techn., kemiingeniør (DTU)

0:000:00