Advokatfirma hejser advarselsflag om risiko for ulovlig statsstøtte for fond under ATP

Gorrissen Federspiel vurderer, at en ny fond under ATP kan være i strid med regler om statsstøtte, men regeringen afviser bekymring med henvisning til vurderinger fra egne eksperter og Kammeradvokaten. Venstre vil have sagen undersøgt nærmere.

Den nye fond PEP-fond VII blev oprettet af ATP i oktober 2020 og åbner som noget nyt op for investeringer fra eksterne professionelle investorer. ATP har givet et investeringstilsagn på seks milliarder kroner.
Den nye fond PEP-fond VII blev oprettet af ATP i oktober 2020 og åbner som noget nyt op for investeringer fra eksterne professionelle investorer. ATP har givet et investeringstilsagn på seks milliarder kroner.Foto: ATP
Sine Riis Lund

ATP risikerer med en ny fond at skabe en uretmæssig konkurrencefordel på bekostning af private investorer.

Det er den foreløbige vurdering fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel i et notat fra januar måned udarbejdet for anonyme tredjeparter.

“Vi vurderer, at ATP PEP VII giver anledning til statsstøtteretlige overvejelser. Den økonomiske støtte fra ATP kan gøre ATP PEP VII i stand til at tilbyde bedre investeringsvilkår og derved opnå en konkurrencefordel sammenlignet med andre investeringsvirksomheder,” skriver Gorrissen Federspiel i notatet.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00