Mens der i Danmark ikke laves referater fra vigtige beslutninger i regeringsudvalg, så har det været fast praksis i Norge i 40 år

I den norske regering nedfældes konklusioner fra ministermøder, og det har skabt konsistens i beslutningsprocessen, fortæller en professor fra Oslo Universitet. Presset øges for at gøre det samme i Danmark, hvor møder i regeringsudvalg foregår helt uden krav om dokumentation af beslutninger.

Når norske ministre træffer politiske beslutninger under et møde hver torsdag, bliver konklusionerne nedfældet og sendt til ledende embedsmænd i ministerierne. Her ses den norske statsminister (forrest), finansminister (t.h.) og forsvarsminister (t.v.)
Når norske ministre træffer politiske beslutninger under et møde hver torsdag, bliver konklusionerne nedfældet og sendt til ledende embedsmænd i ministerierne. Her ses den norske statsminister (forrest), finansminister (t.h.) og forsvarsminister (t.v.)Foto: Terje Pedersen/AFP/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Når politiske skandaler om mink, instrukser og FE rammer det danske folkestyre, har det været vanskeligt at kaste lys over beslutninger truffet i regeringstoppen.

For i Danmark er der intet krav om dokumentation fra møder i regeringsudvalg, såsom koordinationsudvalget.

Anderledes ser det ud i Norge.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00