Advokatudredning frikender borgmester og ex-kommunaldirektør efter kritik fra whistleblower

Helsingørs borgmester Benedikte Kiær (K) har sammen med kommunens tidligere kommunaldirektør været genstand for en advokatundersøgelse. Det skete efter en anonym indberetning med beskyldninger om krænkende sprogbrug, politiske afskedigelser og habilitetsproblemer. Undersøgelsen afviser kritikken.

En række kritikpunkter fra en anonym whistleblower af Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær (th.) afvises af en ekstern advokatundersøgelse. Det samme gør beskyldninger om, at borgmesteren og kommunens nu tidligere kommunaldirektør, Stine Johansen (tv.), skulle have været på privat ferie sammen, inden Stine Johansen blev ansat som kommunaldirektør i 2014.
En række kritikpunkter fra en anonym whistleblower af Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær (th.) afvises af en ekstern advokatundersøgelse. Det samme gør beskyldninger om, at borgmesteren og kommunens nu tidligere kommunaldirektør, Stine Johansen (tv.), skulle have været på privat ferie sammen, inden Stine Johansen blev ansat som kommunaldirektør i 2014.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der var ikke grundlag for den hårde kritik af ikke mindst borgmester Benedikte Kiær, som en anonym medarbejder i Helsingør Kommune indgav til kommunens whistleblowerenhed i starten af september.

Det er vurderingen fra advokathuset Horten, der på foranledning af Helsingør Kommunes Erhvervs- og Økonomiudvalg har undersøgt beskyldningerne.

Den anonyme indberetning indeholdt en række beskyldninger rettet mod først og fremmest Benedikte Kiær.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00